Myślę nad większym autem typu miniVan, ale to za jakieś dwa lata....
Czy ja dobrze zrozumialem, chcesz zmieniać silnik ... i za 2 lata sprzedać samochód? :shock:
Zamieszczone przez gisek
Jest przestronna, pakowna. Ma tylko jeden mały minus....silnik. Obecne 1.6 MPI dobija już 230 tys km.
Jesteś 1szy wł z salonu? bo 230kkm to za bardzo nie można zamordować 1.6mpi, co do popijania oleju , jak się lata po autostradach 140-160, to występuje prawie w każdej, ale w granicach rozsądku.
Witajcie, od jakiegoś czasu moja octavka wydaje dziwne huczenie/piszczenie przy hamowaniu silnikiem. Najlepiej to słychać przy prędkości ok 100kmh i 4 biegu. Przy dodawaniu gazu lub jeździe ze stałą prędkością cisza, a jak puszczę pedał gazu to się zaczynają ww dźwięki. Jak wcisnę sprzęgło- cisza, jak odpuszczę huczy. Miał ktoś podobne zjawisko?
SIlnik 2.0tdi 81kw.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
U mnie wlasnie auto z tego powodu na kolkach. Po rozebraniu skrzyni LHY 6b 99kkm totalnie zajechane lozyska mechanizmu różnicowego SKF. Jedno doslownie zmielone. Inne produkcji czeskiej i slowackiej bez śladów użytkowania. Mam nadzieję że po wymianie będę mogl napisać ze jest dobrze.
Komentarz